SuperMarketGuru.gr

Αλμυρά Muffins με Κολοκυθάκι & Φέτα

Αλμυρά Muffins με Κολοκυθάκι & Φέτα

Μια φορά κι έναν καιρό…

Μέχρι τώρα ήξερες τα Muffins βανίλια κι εκείνα τα λαχταριστά με σοκολάτα. Ήρθε η ώρα να σου ανατρέψουμε ό,τι ήξερες… Ήρθε η ώρα, οι χάρτινες, πολύχρωμες θηκούλες να γεμίσουν με αλμυρά muffins με κολοκυθάκι & φέτα!

Θα φας για πρωινό αλμυρά muffins. Σε κάθε μπουκιά η λιωμένη φέτα θα γεμίζει αλμύρα το στόμα σου ενώ το κολοκυθάκι θα μείνει τραγανό και θα κάνει αυτό το ηδονικό χρατς-χρατς… Την επόμενη φορά θα τα φτιάξεις με άλλα λαχανικά, έξτρα μυρωδικά και ό,τι τυρί θες. Θα παίξεις στην κουζίνα σου με υλικά και θα γίνεις μανιώδης συλλέκτης χάρτινων θηκών για muffins!

Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και κάνε το πρωινό σου, το αγαπημένο σου γεύμα της ημέρας.

Τα συστατικά της επιτυχίας:

  • 175 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 120 ml φρέσκο γάλα
  • 220 γρ. κολοκυθάκι (περίπου 2 τμχ.)
  • 125 γρ. φέτα
  • 2 αυγά
  • 100 γρ.  βούτυρο αγελαδινό

Από την θεωρία στην πράξη…

Βάλε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει.

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder & τη σόδα, ενώ σε  ένα άλλο μπολ, τρίψε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη, πρόσθεσε το γάλα και ανακάτεψε. Μετά πρόσθεσε τα αυγά και το βούτυρο.

Τρίψε την φέτα με τα χέρια σου και ρίξ’ την κατευθείαν στο μπολ με τα κολοκυθάκια. Πρόσθεσε το μείγμα του αλευριού και ανακάτεψε καλά.

Βάλε χάρτινες φόρμες για cupcakes σε ένα ταψί με ειδικές θήκες, μοίρασε ισόποσα το μείγμα στις φόρμες και άσ’ τα  να ψηθούν στους 180˚ σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, για 18-20′.

Άσ’ τα να κρυώσουν & απόλαυσέ τα!

#Love #Only,
Madame Ginger


Content & photo source:
madameginger.com

Μοιραστείτε το άρθρο:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest