SuperMarketGuru.gr

Frittata με μανιτάρια

Frittata με μανιτάρια

Μια φορά κι έναν καιρό…

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι ομελέτες; Γιατί χοντρικά μια φριτάτα αυτό είναι. Πιάτο εύκολο και γρήγορο. Όταν το φτιάξεις σωστά, θα είναι και νόστιμο. Τρώγεται για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και αν θες το βάζεις μέσα σε ψωμί και φτιάχνεις ένα χορταστικό σάντουιτς. Μπορείς να το συνδυάσεις με όλα τα υλικά που αγαπάς και ξέρω ότι είναι ένα πιάτο που δεν βαριόμαστε ποτέ να τρώμε. Κάτι σαν τα μακαρόνια με κιμά.

Τα παρακάτω 5 βήματα-συμβουλές θα κάνουν την frittata σου πάντα πετυχημένη!

  1. Σκεύος: Όλα ξεκινάνε από το σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις. Πρέπει να έχεις ή αν δεν έχεις να προμηθευτείς με ένα καλό μεγάλο βαθύ (όχι πολύ) αντικολλητικό τηγάνι. Το σκεύος πρέπει να μπαίνει και στον φούρνο, αφού εκεί θα τελειώσει το ψήσιμο της η frittata.
  2. Αυγά: Τα αυγά πρέπει να είναι φρέσκα και αν είναι δυνατόν βιολογικά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι διαφορά στην γεύση έχουν τα απλά από τα φρέσκα βιολογικά αυγά. Πρέπει να χτυπηθούν καλά και να τα αλατοπιπερώσουμε πριν μπουν τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Άλλα υλικά: Ό,τι υλικό χρησιμοποιήσεις, εκτός από τυρί και κάποια λαχανικά όπως τομάτα ή χόρτα, για να εμπλουτίσεις την frittata θα πρέπει να έχει μαγειρευτεί ήδη. Π.χ. αν θες να προσθέσεις μανιτάρια,, κρεμμύδια, κολοκύθια ή πατάτες, καλό θα είναι να τα σοτάρεις πριν τα προσθέσεις στην frittata σου.
  4. Κρέμα γάλακτος: Σίγουρα έχετε όλοι ακούσει πως η κρέμα γάλακτος νοστιμεύει και φουσκώνει την frittata, αλλά μπορείς να βάλεις και άλλα γαλακτοκομικά όπως γάλα, γιαούρτι ή και κρεμώδη τυριά.
  5. Ψήσιμο: Το ψήσιμο θέλει προσοχή, διότι, ναι μεν θέλουμε να έχουν ψηθεί τα αυγά, αλλά όχι και να έχουν στεγνώσει. Σκεφτείτε πως όσο πιο χοντρή είναι η φριτάτα μας τόσο πιο πολύ χρόνο θέλει να μείνει στο φούρνο. Ένα μεσαίο τηγάνι θα χρειαστεί περίπου 20-30′ ψήσιμο στο φούρνο στους 180˚.

Τα συστατικά της επιτυχίας:

  • 6 αυγά χτυπημένα
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 5 μανιτάρια κουμπιά ξεφλουδισμένα & κομμένα σε φέτες
  • 20 γρ. βούτυρο
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. τριμμένη γλυκιά γραβιέρα
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 1 χούφτα αποξηραμένα μανιτάρια
  • Αλάτι-πιπέρι

Από την θεωρία στην πράξη…

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλε το βούτυρο, τα κρεμμύδια, το θυμάρι και τα μανιτάρια και ανακάτευέ τα καλά μέχρι να σοταριστούν κι όταν μαλακώσουν άπλωσέ τα στην επιφάνεια του τηγανιού.

Ταυτόχρονα χτύπησε καλά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και βάλε όσο αλάτι & πιπέρι θέλεις και ρίξε το μίγμα στο τηγάνι πάνω από τα υλικά σου. Κούνησε το τηγάνι, ώστε τα αυγά να καλύψουν τα υλικά σε όλη την επιφάνεια του, και περίμενε μέχρι να ψηθεί λιγάκι η κάτω πλευρά, για περίπου 3-4′.

Έπειτα βγάλε το τηγάνι από την φωτιά, βάλ’ το στον φούρνο για περίπου 20′ μέχρι να φουσκώσει η frittata και σερβίρισε.

Περισσότερες ιστορίες φαγητού -και όχι μόνο- θα βρεις στο foodstories.gr!


Content & photo source:
foodstories.gr

Μοιραστείτε το άρθρο:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest