SuperMarketGuru.gr

Κεφτέδες Tikka Masala

Κεφτέδες Tikka Masala

Μια φορά κι έναν καιρό…

Ήρθε η ώρα και η στιγμή να το παραδεχτώ, πως το Tikka masala είναι από τα πρώτα πιάτα που παραγγέλνω σε Ινδικό εστιατόριο.

Ανήκει καθαρά, στις αγαπημένες μου σάλτσες και ταιριάζει με όλα! Με κρέας, με ψάρι, με λαχανικά με ότι θέλεiς. Είναι από τις σάλτσες που στο τέλος κάνεις τις ωραιότερες παπάρες και γι’ αυτό και μόνο της αξίζει μια θέση στην κατσαρόλα μας!

Το μίγμα μπαχαρικών Garam masala το βρίσκεις πλέον παντού. Εγώ αυτό που χρησιμοποίησα και βλέπετε στην photo, το έχω αγοράσει από ένα Ινδικό μαγαζί στον Πειραιά. Μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες εδώ.

Τα συστατικά της επιτυχίας:

Για την σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κτ.σ. βούτυρο
  • 1 ½ κτ.γλ. Garam masala
  • ½ κουτί πουρές ντομάτας
  • 4 κτ.σ. γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κτ.γλ. τριμμένο τζίντζερ
  • ½ κτ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κτ.σ. νερό

Για τους κεφτέδες

  • 300γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 5 κτ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κτ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 αυγό
  • Αλάτι

Από την θεωρία στην πράξη…

Αφού ανακατέψεις όλα τα υλικά για τους κεφτέδες, πλάθεις μεγάλους στρογγυλούς κεφτέδες & τους τηγανίζεις ελαφρά ή τους ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20′ στους 200˚.

Σε μία κατσαρόλα τοποθετείς το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνεις τα κρεμμύδια το σκόρδο και το τζίντζερ. Αφού μαλακώσουν, προσθέτεις τον πουρέ τομάτας, το Garam masala, το νερό, την ζάχαρη και τους κεφτέδες. Τους αφήνεις να βράσουν για περίπου 15′, μετά ρίχνεις την κρέμα και βράζεις για ακόμα 10′.

Μπορείς να τους συνοδεύσεις με ρύζι basmati όπως κάνω κι εγώ, αλλά εννοείται τρώγονται και σκέτοι.

Περισσότερες ιστορίες φαγητού -και όχι μόνο- θα βρεις στο foodstories.gr!


Content & photo source:
foodstories.gr

Μοιραστείτε το άρθρο:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest