SuperMarketGuru.gr

Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι, με αχλάδι και κάρδαμο

Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι, με αχλάδι και κάρδαμο

Μια φορά κι έναν καιρό…

Για πoιο λόγο να φτιάξεις ένα γλυκό χωρίς αλεύρι? Υπάρχουν αρκετοί.

Ένας από αυτούς είναι επειδή τα γλυκά χωρίς αλεύρι είναι πολύ ελαφριά όταν τα γεύεσαι.
Ένας άλλος πιο σοβαρός, είναι επειδή πολλοί άνθρωποι πλέον, έχουν δυσανεξία στην γλουτένη, μια ουσία που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα άλευρα.
Και ένας τρίτος είναι επειδή έχει γίνει πολύ της μόδας τώρα τελευταία να μην τρώμε αλεύρι ή προϊόντα με γλουτένη γιατί κάποιοι πιστεύουν πως είναι πιο υγιεινά. Μεγάλη συζήτηση αυτή, (για τον αν τελικά είναι πιο υγιεινά), θα την κάνουμε άλλη στιγμή!

Οι δικοί μου λόγοι λοιπόν που έφτιαξα ένα τέτοιο γλυκό, έχουν να κάνουν με λίγο από όλα.
Eίναι πολύ νόστιμο, άσε που βγήκαν τα αχλάδια στη φόρα & είναι κι η κολλητή μου, που δεν τρώει γλουτένη.

Αυτό το γλυκό, είναι κάτι σαν υγρό κέικ σοκολάτας και είναι το ίδιο νόστιμο είτε το φας ζεστό, είτε κρύο. Τα αχλάδια ταιριάζουν απίστευτα με την σοκολάτα και η σοκολάτα φλερτάρει μοναδικά με το κάρδαμο. Τέλος, μπορείς να το πεις και υγιεινό, διότι περιέχει ελάχιστη ζάχαρη και ελάχιστο βούτυρο.

Οπότε καλή επιτυχία και καλοφάγωτο!

 Τα συστατικά της επιτυχίας:

  • 85γρ. βούτυρο
  • 85γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 85γρ. σοκολάτα μαύρη
  • 3 αυγά χωρισμένα οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1 βανίλια
  • 85γρ. αμύγδαλα άψητα χτυπημένα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη
  • 3 αχλάδια ξεφλουδισμένα κομμένα κυδωνάτα, χωρίς τα κουκούτσια
  • 1κτ.σ. κάρδαμο
  • Λίγη άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • Λίγο επιπλέον βούτυρο για το σκεύος που θα αλείψουμε

Από την θεωρία στην πράξη…

Αρχικά αλείφεις με το έξτρα βούτυρο ένα σκεύος στρογγυλό για κέικ και τοποθετείς σε όλη του την επιφάνεια λαδόκολλα.

Έπειτα λιώνεις την σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν-μαρί.
Χτυπά; τους κρόκους με την ζάχαρη, τη βανίλια & το κάρδαμο.
Ρίχνεις μέσα στο μίγμα με τους κρόκους, το μίγμα της σοκολάτας αφού έχει κρυώσει, τα αμύγδαλα σκόνη και ανακατεύεις καλά.
Χτυπάς τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μία άσπρη σφιχτή κρέμα & σιγά-σιγά ενσωματώνεις το μίγμα με τους κρόκους και την σοκολάτα στο μίγμα με τα ασπράδια.
Τέλος τοποθετείς το μίγμα στο σκεύος, βάζεις τα αχλάδια μέσα στο μίγμα βαθιά & ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40′ στους 180˚.

Περισσότερες ιστορίες φαγητού -και όχι μόνο- θα βρεις στο foodstories.gr!


Content & photo source:
foodstories.gr

Μοιραστείτε το άρθρο:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest