SuperMarketGuru.gr

Μπουγάτσα, η γρήγορη!

Μπουγάτσα, η γρήγορη!

Μια φορά κι έναν καιρό…

Πόσα πράγματα μπορεί να συζητήσει κανείς με έναν άνθρωπο που συναντά για πρώτη φορά στη ζωή του, σ’ ένα μπαρ;
Πέρα από τα τετριμμένα “χαίρω πολύ, που μένεις, με τι ασχολείσαι, έρχεσαι συχνά εδώ;” φαντάζομαι πως θα μου απαντήσεις “όχι και πολλά”!
Και σε καμία περίπτωση, θα μου ξαναπείς, δεν θα συζητήσει για θέματα… μαγειρικής.
Έλα μου όμως που εγώ εδώ θα σε διαψεύσω.

Την Ανθή, την γνώρισα ένα βράδυ σε ένα πολύβουο clubάκι. Μια όμορφη, δροσερή, ζωντανή, γελαστή, ευγενική κοπέλα και εργένισσα που την διασκεδάζει πολύ να μαγειρεύει.
Βρεθήκαμε λοιπόν να ανταλλάσσουμε ιδέες και συνταγές εν μέσω ντεσιμπέλ και φωτορυθμικών. Εξεπλάγην ευχάριστα ακούγοντας μια νέα κοπέλα, η οποία δεν έχει περάσει ακόμη στο στάδιο των… ”υποχρεώσεων” -σπίτι, παιδιά- να μου αραδιάζει γεύσεις και συνταγές που λατρεύει να ετοιμάζει . Εύκολες, απλές και νόστιμες. Ξέρεις τώρα πια, απ’ αυτές που μου αρέσουν.
Μεταξύ άλλων λοιπόν, μου ανέφερε και αυτήν εδώ την… γρήγορη μπουγάτσα.

Και για να με πείσει για τη νοστιμιά της, κατάφερε να ξετρυπώσει μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο facebook δύο φωτογραφίες που είχε τραβήξει με διαφορά μόλις λίγα λεπτά μεταξύ τους.
Το πριν, ένα μεγάλο ταψί γεμάτο φρεσκοψημμένη “γρήγορη μπουγάτσα” κι ένα μεγάλο ταψί άδειο από “γρήγορη μπουγάτσα”.
Όπως καταλαβαίνεις, δεν δυσκολεύτηκα να πεισθώ!!!
Για αυτό και η σημερινή συνταγή.

Τα συστατικά της επιτυχίας:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανιλέτα ή 5 βανίλιες κάψουλα
  • 1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • ζάχαρη άχνη & κανέλα για το πασπάλισμα

Από την θεωρία στην πράξη…

Βουτυρώνεις καλά το σκεύος που θα ψήσεις τη μπουγάτσα και στρώνεις άτσαλα, σαν πατσαβούρι, το φύλλο κρούστας. Το περιχύνεις με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚ για περίπου 7-10′. Ίσα να ροδίσει.

Στο μεταξύ σ’ ένα άλλο σκεύος ρίχνεις το γάλα, τ’ αυγά, τη ζάχαρη, τη βανιλέτα και το ξύσμα πορτοκαλιού κι ανακατεύεις.

Περιχύνεις μ’ αυτό το μείγμα το φύλλο κρούστας και πίσω στο φούρνο για ψήσιμο, για άλλα 15-20′ περίπου. Αυτό ήταν!

Πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και κανέλα, σερβίρεις κι απολαμβάνεις την πιο νόστιμη και γρήγορη σπιτική μπουγάτσα, που έφαγες ποτέ.

Με αγάπη,
MamaTsita


Content & photo source:
mamatsita

Μοιραστείτε το άρθρο:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest