SuperMarketGuru.gr

Pasta με φιλέτο τόνου και σάλτσα μπύρας

Pasta με φιλέτο τόνου και σάλτσα μπύρας

Μια φορά κι έναν καιρό…

Οι περισσότεροι άντρες δεν μαγειρεύουν συχνά ή και καθόλου. Όταν όμως μπουν στην κουζίνα σχεδόν πάντα, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Και νομίζω πως δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνει αυτό. Διότι από την φύση τους είναι πιο τολμηροί, πιο ανέμελοι, δεν τους νοιάζει αν θα βρομίσουν την κουζίνα τους ούτε αν έχουν όλα τα υλικά που πρέπει για την συνταγή τους.

Κατά τη γνώμη μου, οι άντρες στην κουζίνα είναι πιο δημιουργικοί και έχουν περισσότερη φαντασία! Μαγειρεύουν πιο «μάγκικα» και το διασκεδάζουν, δεν τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα αλλά η διαδικασία. Τρανό παράδειγμα ο άντρας μου, στον οποίο και ανήκει η παρακάτω συνταγή. Δεν μπαίνει ποτέ στην κουζίνα παρά μόνο για να φτιάξει καφέ ή να πιεί μπύρες! Μια μέρα λοιπόν ανακοίνωσε πως θα μαγειρέψει. Έφτιαξε αυτή την τέλεια pasta, άφησε από πίσω του έναν χαμό, αλλά απολαύσαμε το υπέροχο πιάτο που δημιούργησε!

 Τα συστατικά της επιτυχίας:

  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
  • 10 τοματίνια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κτ. σ. ελαιόλαδο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ κουτί μπύρα
  • 200 γρ. pasta
  • Αλάτι-πιπέρι

Από την θεωρία στην πράξη…

Για αρχή βάλε τα μακαρόνια να βράσουν σε μπόλικο νερό.

Όση ώρα βράζουν, σοτάρεις το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτεις τα τοματίνια, τον τόνο & σβήνεις με τη μπίρα. Χαμήλωσε την ένταση της φωτιάς κι άσ’ το να βράσει για περίπου 10′.

Σούρωσε τα μακαρόνια και ρίξ’ τα στη σάλτσα. Ανακάτεψέ τα καλά & στο τέλος ρίξε από πάνω μαϊντανό.

Voilà!

Περισσότερες ιστορίες φαγητού -και όχι μόνο- θα βρεις στο foodstories.gr!


Content & photo source:
foodstories.gr

Μοιραστείτε το άρθρο:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest