SuperMarketGuru.gr

Σαλάτα Νισουάζ με εκλεκτό φιλέτο τόνου

Σαλάτα Νισουάζ με εκλεκτό φιλέτο τόνου

Μια φορά κι έναν καιρό…

Η αγαπημένη χωριάτικη σαλάτα δεν είναι ίδια χωρίς τις γλύκες ντομάτες του καλοκαιριού. Έτσι για τους υπόλοιπους μήνες  στη θέση της θα μπουν σαλάτες με τρυφερά μαρούλια, ζεστές πατατοσαλάτες, αλλά και η κλασική γαλλική σαλάτα Νισουάζ!

Η Νισουάζ, είναι από τις σαλάτες που τρως και ως πλήρες γεύμα. Περιέχει βραστά λαχανικά που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή (η ανοιξιάτικη εκδοχή με τις αγκινάρες, είναι θεϊκή), αυγά συνήθως βραστά (ή ποσέ για τους μερακλήδες), ελιές, κάππαρη, αντσούγιες και φυσικά τόνος.

Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή με τόνο, αλλά στο τέλος σου δίνουμε 4 διαφορετικές παραλλαγές με λαχανικά, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανάλογα με την εποχή.

Τα συστατικά της επιτυχίας:

Για τη σαλάτα

  • 2 φιλέτα τόνου
  • ½ κιλό φασολάκια φρέσκα
  • 2 αυγά
  • 10 ελιές Καλαμών
  • Κάππαρη
  • 10 τοματίνια

Για τη σάλτσα

  • 150 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Από την θεωρία στην πράξη…

Βάλε νερό σε μια κατσαρόλα, ρίξε τα φρέσκα φασολάκια κι αφού τα βράσεις για 5′, βάλ’ τα κάτω από το νερό της βρύσης να κρυώσουν.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλε τα αυγά και κάλυψέ τα με νερό. Πρόσθεσε 2 κ. σ. ξίδι και μόλις πάρει βράση σε μέτρια φωτιά, άσε τα να βράσουν για 8‘ και βάλ’ τα κι αυτά κάτω από τη βρύση αμέσως μόλις τα βγάλεις, για να κρυώσουν.

Σέρβιρε τα φασολάκια, τα αυγά, τις ελιές, την κάππαρη, τα τοματίνια και τα φιλέτα τόνου και ρίξε από πάνω τη σάλτσα.

Εναλλακτικά λαχανικά για όλες τις εποχές του χρόνου

Χειμώνας: πατάτες, κρεμμύδια, μαρούλι
Άνοιξη: αγκινάρες, λαχανάκια Βρυξελλών, ρόκα, σπαράγγια, παντζάρια
Καλοκαίρι: τομάτες, φασολάκια, καλαμπόκι, αρακάς
Φθινόπωρο: γλυκοπατάτες, πατάτες, φασολάκια, κολοκύθα, τελευταίες τομάτες & τοματίνια

#Love #Only,
Madame Ginger


Content & photo source:
madameginger.com

Μοιραστείτε το άρθρο:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest