SuperMarketGuru.gr

Τάρτα με κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια και πατάτα

Τάρτα με κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια και πατάτα

Μια φορά κι έναν καιρό…

Στο τελευταίο road trip που κάναμε στην Πελοπόννησο, περάσαμε από ένα ορεινό χωριό την Κρεμαστή. Στον δρόμο πριν φτάσουμε στο χωριό, συναντήσαμε μια μεγάλη παρέα από κατσίκες, 2 σκυλιά και φυσικά το αφεντικό τους (τον βοσκό). Πιάνοντας την κουβέντα μαζί του, μάθαμε πως παράγει εκτός από κρέας, κατσικίσιο τυρί και γάλα.

Στο χωριό, αγοράσαμε το τυρί του και μόλις επιστρέψαμε πίσω στην Αθήνα, σκέφτηκα να φτιάξω αυτήν την τάρτα. Το κατσικίσιο τυρί ταιριάζει απόλυτα με το θυμάρι, γι’αυτό μη φοβηθείτε να βάλετε αρκετό. Επίσης, αν δεν σας αρέσει το φύλλο σφολιάτας, στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα έτοιμα φύλλα για τάρτες και είναι εξίσου νόστιμα και εύκολα στην χρήση.

Τα συστατικά της επιτυχίας:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 4 κτ.σ. βούτυρο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 πατάτες
  • ½ κιλό κατσικίσιο τυρί
  • θυμάρι
  • 1 αυγό

Από την θεωρία στην πράξη…

Αρχικά βουτυρώνεις τη φόρμα τάρτας κι απλώνεις το φύλλο σφολιάτας σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και στα τοιχώματα ψηλά, διότι καθώς ψήνεται έχει την τάση να μαζεύει προς τα κάτω.

Μετά ξεφλουδίζεις τις πατάτες, τις κόβεις σε στρογγυλά κομμάτια και τις βράζεις μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνεις και τις αφήνεις να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, κόβεις τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τοποθετείς σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά. Τα ανακατεύεις συνέχεια για περίπου 20΄ μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά, εκτός από τις πατάτες (γιατί θα σπάσουν) και το θυμάρι και αδειάζεις το μείγμα στην τάρτα και το απλώνεις σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Από πάνω τοποθετείς τις πατάτες παντού, πασπαλίζεις με το θυμάρι και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚ στον αέρα, για περίπου 30′.

Περισσότερες ιστορίες φαγητού -και όχι μόνο- θα βρεις στο foodstories.gr!


Content & photo source:
foodstories.gr

Μοιραστείτε το άρθρο:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest